30 MAYIS CUMARTESI 2015
Şevket Akıncı @ A.I.D. Vol.#1
Cue Istanbul

29_30_0515_AID_Vol1@CueIstanbul

Saat / Time : 16:00
Yer / Place : Tomtom Mahallesi, ed Yeni Çarşı Caddesi, generic No 38, Kat 5, Beyoğlu

Cue İstiklal Yer / Place

Facebook Event sayfası / Facebook Event page

(TR — SCROLL DOWN FOR ENGLISH)

Art is Dead., ayrıksı dürtülerle oluşmuş bir kolektiftir; memleketin ilk “nonmusic” festivali olmaktan gurur duymaz ve şefkatten nefret eder.

#1-1 @Peyote Nevizade

[22:30] ~ (TILDA)

~ (tilda) gürültülerden, müzikal olmayan bir müzik üreten dört kişilik bir ekiptir; her bir kişinin keyfi dışavurumu ve karşılıklı etkileşimi üzerine bir gösteri sunar. ~ ses basıncının meditatif etkisine inanır ve bunu özellikle talep eden kişilere, mümkün olan en geniş dinamik erimle dayatmaktan kaçınmaz. çağrı erdem, gitar & elektronikler, alp çoksoyluer, bass & elektronikler, görkem arıkan, bilgisayar, ipek odabaşı, vokal & sesler.

[23:30] KASPAR NONNEWTON (ITA)

ron grieco’nun solo projesi
kontrbas, tape loop, amplifiye objeler, miks masası, iki amfi, alan kayıtları

[00:30] LES ENERVES (ITA)

italya’dan improvize ‘musique concrete’ ikilisi
axis mundi: laptop ve mikrofonlar
ron grieco: girişsiz miks masası, mikrofonlar, ses bantları.
https://manyfeetunder.bandcamp.com/album/les-nerv-s-estate

#1-2 @CUE Istiklal

KAPI AÇILIŞI: 15:00

[16:00] ŞEVKET AKINCI “HOLY GHOST”

Volkan Terzioğlu tenor saksofonda, Giray Gürkal ve Şevket Akıncı gitarlarda, Onur Başkurt davulda, özgür caz’ın efsane ismi Albert Ayler’in bestelerini yorumlamak üzere güçlerini birleştiriyorlar. Holy Ghost projesi Ayler’in ruhunu çağırmak üzere “Omega”, “Saints”, “The Prophecy”, “The Wizard”, “Ghosts” gibi klasikleşmiş ezgileri bir gürültü bayramına dönüştürmeyi amaçlıyor.

[17:00] GOBLIN SHARK

Goblin Shark, derin denizin ender görülen bir yaratığıdır; kimi zaman “yaşayan fosil” diye anılır. Hakkındaki bilgi çok yetersizdir; yaklaşık 1,5 sene öncesinde, 2013 ortalarında “m.ö.r” isimli canlı türünden evrildiği tahmin edilmektedir. Sert ve kimilerine göre çirkin mizaçlıdır; derin denizin karanlığında, progresif devinimi göze çarpar. Koca ağızlı bir baritondur, hırıltılı sesler çıkarır; solungaçları, gözlerinin ardındadır. Çoğunlukla çok hızlı yüzmez, aksaktır ve eyleme geçmek için doğru zamanı bekler; ne gitar riff’leri, ne de saksofonundan çıkan sesleri insan için tehdit oluşturmaz… veya oluşturur. Bunu, hep birlikte göreceğiz.
Çağrı Erdem: gitar, vokal
Giray Gürkal: gitar,vokal
Alp Çoksoyluer: bass
Onur Başkurt: davul
http://www.goblinshark.net/

[18:00] MR. MANTIS

Mr. Mantis bir beyefendinin çekiciliği ve görgüsüyle silahlanmış etobur bir böcektir.
Mr. Mantis aynı zamanda hayrete düşürmeyi, kafa karıştırmayı ve rahatsız etmeyi seven gürültülü bir triodur.
Mr. Mantis köklerini hardcore, punk, metal, entomoloji, avantgarde ve haylazlıktan aldığını gururla beyan eder. Yaptıkları gürültüyü tek bir tür ismi ile kategorize etmek isteyenlere “bugrock” terimini önerir.
Mr. Mantis 2011’de doğar, 3 şarkılık “A Brief Exoskeletal Demo” kaydından sonra bir süre kabuğuna çekilir. Ardından 2012’deki 5 şarkılık “Bed Time Stories for Larvae” epsinin ardından biri Türkiye’de ve 8 tanesi Almanya’da olmak üzere bir tanıtım turnesine çıkar. Ardından 2015’e kadar ilk albüm hazırlıklarına yoğunlaşır ve Türkiye’nin muhtelif yerlerinde bolca konser verir. 29-30 Mayıs tarihlerinde Mother Mantis, Mr. Mantis’i çıkacak albüm öncesi son kez müritlerine seslenmek üzere Art Is Dead konserlerine yollar.
Larva A – Elektro Gitar / Vokal
Larva B – Bass Gitar
Larva C – Davul / Geri Vokal

[19:00] URBAN CARNAGE

Üst Bostancılı powerviolence/işitsel terör örgütü URBAN CARNAGE, grindcore ve sludge etkileşimli punk rock çalıyor. Yakında ilk materyallerini kaydetmek üzere stüdyoya girecek olan topluluk, önümüzdeki 6 ayın son performansını AID Fest’de sergileyecek.

[20:00] AM

“Mahrumum yerden yönden ve kör, yer’in ekseni kayıp; müzik ki bir sorun, bir ucube muamma, kaskatı en temelden. Ses yer ister. Yolu, ses parçacıkları gösterir bize, geçmişte. Ben, gelecekte sürdürerek bozarım geçmişi; dönüşmüş olan, şu anla kesişir. Kimi zaman şeyleri tüm saklarım. Sevmem ben sesleri güvenle yerleştirmeyi. Patlama özünde zaman hep, bir, an meselesidir.”

[21:00] İRTİFAKAYBEDİYORUZ!

2014 yılının başında İstanbul’da kurulmuş bir enstrumantal müzik topluluğudur. Ambient ve deneysel türde çalışmalar yapar. GYBE!, MONO, Grails gibi müzik topluluklarından ilham almıştır.

[22:00] TBA

[23:00] TBA

[00:00] WRECKAGE SOUND SYSTEM

Ortak noktaları çok olan, birlikte bolca zaman geçiren, benzer zevklere sahip, birlikte eğlenen ve yaşamlarını sürdürmek için düzenli ya da düzensiz muhtelif işlerde çalışsalar da her biri aylaklıkta profesyonelleşmiş bir grup insanın, eğlencelerini kamusallaştırmasının, kapalı grup yaşantısından sıyrılıp dış dünyaya açılmasının bir aracıdır. Pek çok alt kültürden ve akımdan izler taşır ve en temelde, egemen, baskın, popüler olan “yaşama”, “yapma”, “ilişki kurma” ve tabii “eğlenme” biçimlerini sorgulayıp, başka yollar keşfetmeye, yeni biçimler denemeye çalışır. Yani, Wreckage bir sokak çocuğudur; asla adam olmayacak, sağa sola çomak sokmayı seven haytanın tekidir.

——————————-

MUTFAKUNDERGROUND

– Falafel Dürüm
– Zencefil ve Portakallı Mozaik Pasta

——————————-

GİRİŞ ÜCRETİ:
tek gün: 10 TL
iki gün: 15 TL
(Kulak Tıkacı Dahil)

(eng)

Art is Dead is a collective formed upon anomalistic urges; does not give shit about being the first “nonmusic” festival of the country and hates compassion.

#1-1 @Peyote Nevizade

[22:30] ~

~ (tilde) is a four-part band that plays music in a non musical way. ~ plays spontaneously composed noises, considering all possible variables of the moment. ~ builds-up its artistic output thru the arbitrary manifestations of the members as a live interplay. ~ believes in meditational sound pressure and does not forbear itself from shoving it down enthusiasts’ throats, using the full possible dynamic range. Çağrı Erdem, guitar & electronics, Alp Çoksoyluer, bass & electronics, Görkem Arıkan, computer, İpek Odabaşı, vox & sounds.

[23:30] kaspar nonnewton (ita)

solo project of ron grieco
double bass, tape loop, amplified objects, no-input mixing board, two ampli, field recordings

[00:30] les énervés (ita)

duo of improvised concrete music
axis mundi on laptop and microphones
ron grieco on no-input mixing board, microphones, piezo, tapes
https://manyfeetunder.bandcamp.com/album/les-nerv-s-estate

#1-2 @CUE İstiklal

DOOR OPENING: 15:00

[16:00] ŞEVKET AKINCI “HOLY GHOST”

Volkan Terzioğlu (Tenor Sax.), Giray Gürkal and Şevket Akıncı (Guitars), Onur Başkurt (Drums), getting together on Albert Ayler classics like “Omega”,”Saints”,The Prophecy”,”The Wizard”,”Ghosts” and transforming them into noise celebration.

[17:00] GOBLIN SHARK

Goblin Shark is a rare specie of deep-sea; sometimes called a “living fossil.” He’s poorly known; it’s estimated that he’d evolved from a specie called “m.ö.r” about 1,5 years ago in 2013. He’s heavy and even ugly for some; its progressive kinesis is distinct in the gloom of deep-sea. He’s a muckle-mouthed baritone, makes brutal voices; behind the eyes are spiracles. His way of swimming is mostly not that fast, but syncopated and tends to wait for the right time to act; neither his guitar riffs, nor the noises coming out of his saxophone pose a threat to human… or maybe do. We will see that all together.
Çağrı Erdem: guitars, vocals
Giray Gürkal: guitars, vocals
Alp Çoksoyluer: bass
Onur Başkurt: drums
http://www.goblinshark.net/

[18:00] MR. MANTIS

Mr. Mantis is a carnivorous insect armed with a gentleman’s charm and etiquette.
Mr. Mantis is also a noisy trio who likes to confuse, astonish and disturb.
Mr. Mantis proudly states that it has taken its roots from hardcore, punk, metal, entomology, avant garde and mischief.
Larva A – Electric Guitar / Vocal
Larva B – Bass Guitar
Larva C – Drums / Back Vocals
https://www.facebook.com/mistermantis
http://mrmantistheband.tumblr.com/

[19:00] URBAN CARNAGE

Hate-filled, feedback drenched noisy powerviolence from the ex/current members of Sakatat, Ultimate Blowup/Neglected, Lifelock.

[20:00] AM

“Blinded and deprived of my orientation, my axis mundi lost; music as a problem, a mutant riddle, a spasm of foundation. Sound need a place. Samples lead us in the past. I corrupt the past by running it in the future; the variation intercepts the present. I react . Sometimes I let things happening. Sometimes i keep the things whole. I do not like to put the sounds safe. The explosion is always imminent because immanent.”

[21:00] İRTİFAKAYBEDİYORUZ!

irtifa kaybediyoruz! is an instrumental band formed in istanbul, 2014. They play experimental&ambient music that is influenced by the bands like G.Y!B.E., Mono and Explosions in the Sky.

[22:00] TBA

[23:00] TBA

[00.00] WRECKAGE SOUND SYSTEM

Wreckage is group of people who spend an awful lot of time together, enjoy similar interests and share a similar sense of fun and who, despite holding various jobs, have become true experts of slacking, a means of involving others and making public, what they have so far had fun of enjoying in private. In sum it is a means of breaking out of closed group dynamics and opening out to the world. At a fundamental level, Wreckage questions dominant, hegemonic, popular ways of “living”, “doing”, “relating” and of course “leisure and entertainment” and s eeks and experiments with alternatives. In a nutshell, Wreckage is a child of the city and its nights, alleys and streets; a no gooder that won’t ever make something out of its life; a trouble maker that likes to upset the status-quo.

——————————-

MUTFAKUNDERGROUND

– Falafel Wrap
– Ginger orange cake

——————————-

ENTRANCE FEE:
Daily – 10 TL
Both Days: 15 TL
(Earplug Included)


Comments are closed.

Facebook:


* Şevket Akıncı'nın katıldığı
ÖTEKİ CAZ
programını her pazar günü 17:00-18:00 arası Açık Radyo'da dinleyebilirsiniz.
AÇIK RADYO 94.9(İstanbul)
(Açık Radyo, web üzerinden de yayın yapmaktadır. www.acikradyo.com.tr)
* Şevket Akıncı - Myspace sitesine göz atmayi unutmayin! ;)