CUMA 18 EYLÜL 2015
Konjo & SASKA RR @ Peyote!!!

180915_KONJO&SASKA_RR@PEYOTE_500

Yer / Place : Peyote
Zaman / Time : 23:00
Telefon / Phone : 0212 251 43 98
Adres / Address : Kalyoncukulluk Cad. No:42 Balıkpazarı/Beyoğlu/Taksim – Istanbul

Peyote Ulaşım Harita / How to get there ===> Map

Konjo Facebook Peyote Event Page

Konjo websitesi / Official Konjo Website

KONJO

Şevket Akıncı : Gitar, pestilence dombra, vokal / Guitar, dombra, Vocal
Orçun Baştürk : Perküsyon, vokal, sesli çanak / Percussion, vocal, singing bowl
Sumru Ağıryürüyen : Vokal, mandolin, perküsyon, sesli çanak / Vocal, mandolin, percussion, singing bowl

Konjo, farklı türlerde ve gruplardaki yıllara dayalı deneyimlerini bir doğaçlama projesinde bir araya getiren üç sanatçı, Şevket Akıncı, Orçun Baştürk ve Sumru Ağıryürüyen’den oluşuyor. Öncü müzik akımlarıyla gelenekselin kesişim düzleminde, Orta Asya ezgilerinden blues’a, “spoken word” ve krautrock’tan makamsal tınılara uzanarak doğaçlamanın farklı hallerinde dolanan Konjo’nun müziğini benzersiz kılan, bu üç güçlü müzisyenin birbirleriyle ve dinleyiciyle kurduğu zihinsel iletişim. 2013 sonlarından bugüne İstanbul’un belli başlı mekanlarında, Ankara’da, İzmir’de ve Berlin’de dinleyiciyle buluşan Konjo, kimi konserlerinde konuklara da (Serdar Ateşer, Amy Salsgiver, Korhan Erel, Özün Usta, Savaş Çağman, Zeynep Kaya) yer verdi. Üçlü aynı zamanda konser kayıtlarından oluşan bir albüm ve Küçük Prens ile ilgili özel bir proje hazırlığında.

Konjo is an improvising trio formed by Şevket Akıncı, Orçun Baştürk and Sumru Ağıryürüyen,
bringing their experience with diverse musical genres and years of experimentation in various styles and forms to the project. These three powerful musicians generate improvised compositions which evolve from the intersection points of many traditions of music – from Central Asian melodies to blues, from spoken word and krautrock to the nuances of modal (maqam) music. With their unique and innovative sound they create a powerful mental connection with each other and their listeners.

Konjo has been performing for audiences in many well known venues in Istanbul, Ankara, Izmir and Berlin since 2013 and are frequently joined on stage by special guests (Serdar Ateşer, Amy Salsgiver, Korhan Erel, Özün Usta, Savaş Çağman, Zeynep Kaya for example). The trio is currently working on an album of live concert recordings and is collaborating on a special project based on Saint-Exupery’s Little Prince

www.konjoband.wordpress.com

SASKA RR

Savaş Çağman : Vokal, ukulele / Vocal, ukulele
Sarp Keskiner : Elektrikli gitar, org, vurmalı ve üflemeli çalgılar / Electric guitar, organ, percussion and wind instruments
Orçun Baştürk : Davul, vurmalılar / Drums, percussions

+ konuklar / guests

2005 yılında Savaş Coşkun ve Sarp Keskiner tarafından tasarlanan Saska RR; bir alt proje olarak sadece Saska’ya ait kayıtların, ses malzemelerinin ve metinlerin remikslerine ve yeniden işlemelerine yer veriyor. Saska RR projesi, grup elemanlarının uzun yıllardır farklı projelerde beraber müzik yaptığı veya aynı sonik ilgi alanlarına sahip olup Saska ile daha önce sahne almamış müzisyenlerle toplu doğaçlama konserler gerçekleştiriyor. Altı parçalık EP formatında on albümlük bir seri olarak tasarlanan Saska RR’nin albümleri, 2014’ten bu yana Kronovox Archives / Müzik Hayvanı etiketi ile yayınlanıyor. Albümler, dijital mecranın yanı sıra sınırlı sayıda basılan hard copy formatta dinleyici ile buluşuyor. Üçüncü EP “Vol. III 2000 – 2015”, Eylül 2015’te yayınlanacak.

Created in 2005 by Savaş Coşkun and Sarp Keskiner, Saska RR is a sub project which was born out of the original Saska project.
It focuses on reworkings on sound materials, texts and recordings by Saska.

www.facebook.com/saska.rr
www.facebook.com/sokkursaska

İlk iki albümü indirmek için :

“Vol. I 2006 – 2013” http://www.muzikhayvani.com/saska-rr.html

“Vol. I 1999 – 2014” http://www.muzikhayvani.com/saska-2.html

www.facebook.com/kronovoxarchives

www.muzikhayvani.com


Comments are closed.

Facebook:


* Şevket Akıncı'nın katıldığı
ÖTEKİ CAZ
programını her pazar günü 17:00-18:00 arası Açık Radyo'da dinleyebilirsiniz.
AÇIK RADYO 94.9(İstanbul)
(Açık Radyo, web üzerinden de yayın yapmaktadır. www.acikradyo.com.tr)
* Şevket Akıncı - Myspace sitesine göz atmayi unutmayin! ;)