Şevket Akıncı şiirleri
Underground Poetix #17’de !!!

091116-sa-siirleri-underground-poetix-17

Sipariş için tıklayın / To buy click here!

Aylık neşir Underground Poetix sayı 17 iiiinşallah Tüyap Kitap Fuarı’na yetişecek!

Kimse Anadolu müziği sevmek, visit this dinlemek ve çalmak zorunda değildir. UP XIV’ün zoruna gidenler listesinde bu ay :

*Kerim Atay, dentist Amerikan şiirinin çevirmese asla okumayacağımız kanallarında dolaşmaya devam ediyor, prescription Matthew Dickman ile başlıyoruz : köpekleri zehirleyen faşolar okumasın!

*Djibouti’de, kolektif bir mimari girişimin ürünü olan Çocuk Köyü’ne giderek, proje için fikirlerimizi sunacağız, aktif katılım ve üretim artık daha da önemli…

*Yoğun dil ve otorite bombadırmanına karşı, böcek otonomilerine çok daha yakınız. Elbette bunu bize en iyi anlatacak üçlü de Franz Kafka, Ezra Pound ve William S. Burroughs.

*UP söyleşi ekibi çalışmalarına hız kesmeden içerek devam ediyor : Metal’in bugünkü kalesini yaratan, evinde hazırladığı vişne likörleriyle kendisinden sıkça söz ettiren, stüdyosundan çıkan işlerle her fırsatta ortalığı karıştıran ve Dethkrüsh gibi daha tonla işe imza atan sir Erhan Kabakçı Kasım ayını şereflendiriyor.

*Bağımsız gore çizgileriyle birlikte Avrupa ve Amerika’yı karıştırarak en sonunda buraya da iniş izni isteyen Gunsho, mini-çizgi roman serileriyle uzunca bir süre Underground Poetix sayfalarında olacak ! Bu ay « Vid-Evil » sizleri bekliyor…

*Şevket Akıncı, yaptığı birçok değerli çalışmayla son üç-dört jenerasyonun kafayı üşütmesini sağladı. Kendisi eminiz ki bunun için değerli katkılarını UP XIV’e sunmaya devam edecek. Şimdi ise şiirleriyle küçük bir giriş yapıyoruz efendim.

*Erman Akçay’ın evirip çevirdiği Splatterhouse, bu ay Dave2000’i ağırlıyor. Fransız bilim kurgusundan, Hulk reprodüksiyonlarına, yazılım dünyasının dedikodularından, insan içine çıkamayacağınız çizimlere tanıklık etmeye hazır olun.

*Ürettiği ses ve görüntülerle video-art’a çok farklı bir vizyon katarak 80’lerin görsel sunumunu yerinden oynatan kadınla tanışın : Charlotte Moorman !

*Ani bir kararla ne yazık ki geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan sevgili hocamız Özgür Uçkan’ın siber kültür, bilginin özgür dolaşımı, dijital emek ve karşı kültür üzerine olan çok değerli yazılarını Kasım ayından itibaren tekrar dolaşıma sokuyoruz !

*Godard sinemasında geliştirilen dilin inşasında, Barthes ve Adorno’nun deşifre edilmeyi bekleyen söylemsel kalıpları yatmaktadır. Scott Durham, bu konuyu en iyi şekilde açımlayanlardan birisi.

*Eğer bu dergiyi okumaya devam etmek ve hayattan az da olsa keyif almak istiyorsanız Emre Varışlı’nın özenle hazırladığı sözlükler kesinlikle size göre değil.

*I want to believe – e.e


Comments are closed.

Facebook:


* Şevket Akıncı'nın katıldığı
ÖTEKİ CAZ
programını her pazar günü 17:00-18:00 arası Açık Radyo'da dinleyebilirsiniz.
AÇIK RADYO 94.9(İstanbul)
(Açık Radyo, web üzerinden de yayın yapmaktadır. www.acikradyo.com.tr)
* Şevket Akıncı - Myspace sitesine göz atmayi unutmayin! ;)