PAZARTESI 05 ARALIK 2011
Dave Bryant /
Şenol Küçükyıldırım
guest musicians + visuals
@ Kemancı!!!

373649_297512226939143_693116629_n

Heure / Saat :20:30
Addresse / Adres :
Renseignements et réservations / Bilgi ve rezervasiyon : 03 88 60 90 90
http://www.strasmed.com/
Entrée / Giriş : 12€ • 10€ • 8€

Nazım’a Doğru / Vers Nazim Facebook Event page

Proposé par l’ASTU et le TJP :

Un groupe de sept artistes, neurologist musiciens, side effects chanteur, pill performeur se réunit sur scène pour un hommage au poète turc Nâzim Hikmet. De celui qui a écrit « C’est un dur métier que l’exil … » ils restituent la complexité et l’originalité des poèmes, la vie mouvementée d’un homme engagé, exilé, amoureux de la beauté et de la liberté. Nazim Hikmet a traversé toutes les convulsions du 20ème siècle et Vers Nazim évoque ce souffle, en mêlant chant traditionnel et improvisation, instruments classiques (guitare, violoncelle) et électronique. De nombreuses images accompagnent le spectacle, au plus près des paroles du poète qui a su concilier le verbe et l’action, dans un engagement sans faille pour la paix et la fraternité.

ASTU ve TJP sunar :

Yedi sanatçı, müzisyen, şarkıcı, görselci bu sefer Strasburg’da Nâzim Hikmet’in anısına tekrar sahneye çıkıyor.

Sumru Agiryuruyen : chant / vocal

Sevket Akinci : guitare electrique / elektrik gitar
Oguz Buyukberber : clarinette / klarnet

Anil Eraslan : violoncelle / violonsel
Cenk Erdogan : guitare acoustique / akustik gitar

Korhan Erel : ordinateur, controlleurs / bilgisayar, kumanda ara birimleri


Ozan Akinci : visuels / görseller
051211_DaveBryant_SenolK_wGuestsMus_Kemanci

Saat / Time : 22:00
Mekan / Place : Kemancı
Adres / Address :
Giriş / Entrance : Free

Dave Bryant : Vermone
Şenol Küçükyıldırım : Davul / Drums, malady
cymbals

+ guest musicians and visual artist :

Şevket Akıncı : Gitar / Guitar
Sedat Türkantoz : Görseller / Visuals

Dave Bryant / Şenol Küçükyıldırım & guest musician+visuals Facebook Event Link

Klavyeci ve besteci Dave Bryant, treat
Ornette Coleman’ın Prime Time grubu ile ünlendi. Bryant’ın gruba katılımıyla Coleman on yıllar boyunca ilk defa grubuna bir tuşlu çalgı eklemiş oldu. 1990 yılından itibaren grup ile konserlere çıkan müzisyen, view
grubun ‘Tone Dialing’ albümünde yer aldı. Grup Bryant’ın olduğu yıllarda ayrıca Grateful Dead’den tanınan Jerry Garcia, Lou Reed, Laurie Anderson gibi müzisyenler ile konserler verdi. Ayrıca dünya çapında bir çok senfoni orkestrası ile de ortak projeleri olan Prime Time, bu dönemde Kurt Mazur’un yönettiği New York Filarmoni Orkestrası ile de konserler verdi. Bryant’ın ilk CD projesi kendi triosu olan Shock Exchange ile 1986 yılında oldu. Grupta basçı John Turner ve perküsyoncu Chris Bowman yer aldı. Albümün içindeki yazılar ise Coleman’dan gelmişti. İkinci albüm ‘The Eternal Hang’de ise Turner ve Bowman yine yer alırken, bu isimlere saksofoncu George Garzone, davulcu Bob Gullotti ve kayıt mühendisi olarak da Roger Nichols eklendi. 1999 yılında John Tchicai /Charlie Kohlase Quintet albümü olan ‘Life Overflowing’de yer aldı. Bu albüm Boston Müzik Ödülleri tarafından yılın albümü seçildi. Sessiz filmlere beste yazan ve kayıtlarında da çalan Dave Bryant, ”Battleship Potemkin”, ”Greed”, ”Metropolis” ve ”Pandora’s Box” isimli filmlerde yer aldı. Şu anda Cambridge, Massachusetts’te Outpost 186 isimli mekanda aylık konserler düzenliyor ve bir çok tanınmış isim de ona eşlik ediyor. Boston’da Berklee College of Music’e katılmadan önce College and Conservatory of Music’te eğitim gören Bryant, 1982 yılında Berklee’den Caz Piyano Performans bölümünden mezun olduktan bir sene sonra Ornette Coleman ile çalışmaya başladı. Harmolodic Theory and Performance konusunda Berklee College of Music, New England Conservatory of Music, ve Longy School of Music’te master seviyesinde dersler verdi. Şu anda Longy School of Music’te eğitim veren Bryant, ailesi ile Massachusetts’te yaşıyor.

Şenol Küçükyıldırım 1960 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi’nde sanat tarihi, İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda keman üzerine eğitim aldı. Üyelerinin hepsinin müzisyen olduğu bir aile içinde büyüdüğünden ve babası davulcu olduğundan çok erken yaşlarda davul öğrenmeye başladı. O günden bu yana Türkiye’de, Kanada’da ve Amerika’da birçok canlı performansta çaldı. İstanbul’da tanıştığı Don Cherry’den çok etkilenen Küçükyıldırım, bu sayede cazın farklı yönlerini keşfetti. Bu karşılaşma, aynı zamanda onun Amerika’ya gitme kararı almasında da etkili oldu. O günden sonra çalışmalarına Amerika’da devam eden Küçükyıldırım, Berklee College of Music’e girdi ve Ian Forman (davul), Joe Hunt (davul), Jamey Haddad (perküsyon), Giovanni Hidalgo (perküsyon) gibi, cazın önde isimleriyle çalışma fırsatı buldu. Ayrıca Ed Blackwell ve Alan Dawson’la dersler de yaptı.
New England Konservatuvarı’nın Third Stream bölümünden etkilenerek bu okula girdi. Burada George Russel ve Joe Manieri’yle çalıştı. Harvard Üniversitesi’nde elektronik müzik derslerine katılarak Ivan Tchrepnin ve John Cage gibi, bu müziğin önde gelen temsilcileriyle performanslar yaptı.
Caz alanında, New York’ta Burn Nix, Cecil Taylor ve Raphe Malik’le birlikte çaldı. Billy Higgins, Reggie Workman ve Dewey Redman gibi ustalarla “session”lar yapti. Boston’da, Aydın Esen, Joshua Redman, John Lockwood, Wynton Marsalis, Avishai Cohen, Raqip Hassan, Joe Morris, Nate McBride, Michael Adkins, Jım Hobbes, Timo Shenko, Eric Zinman, Dave Gross ve daha birçok müzisyenle çaldı.

Şenol Küçükyıldırım halen İstanbul’da yaşamakta ve WEED isimli grubuyla müziğe devam etmektedir.

Bu özel pazartesi gecesinde misafir müzisyenler ve videolar ikiliye eşlik edicek.


Comments are closed.

Facebook:


* Şevket Akıncı'nın katıldığı
ÖTEKİ CAZ
programını her pazar günü 17:00-18:00 arası Açık Radyo'da dinleyebilirsiniz.
AÇIK RADYO 94.9(İstanbul)
(Açık Radyo, web üzerinden de yayın yapmaktadır. www.acikradyo.com.tr)
* Şevket Akıncı - Myspace sitesine göz atmayi unutmayin! ;)