PERŞEMBE 22 MART 2018
A.I.D Room No:10
@ Sonik Butik !!!

AIDRoom#10@SonikButik

Saat / Time : 19:00 – 23:30
Yer / Place : Sonik Butik
Adres / Address : 3-5 Tekkeci Sokak Arnavutköy, Istanbul
Tel / Phone : (0212) 232 48 09

Facebook Event Sayfası / Facebook Event Page

[TR] —scroll down for English—

A.I.D Room herhangi bir tesiste (örn. okul, spor salonu, tamir atölyesi veya işgal evi) oluşturulabilen ve sanat gazileri veya müzikal hastalara, gerekli olan acil müdahalenin uygulanacağı bir tür ilkyardım odasıdır.

2015’de İstanbul’da kararlaştırılan mevzuata göre, AID Room’lar kolayca ulaşılabilir olmalı ve en az şu öğelere sahip olmalıdır:

ses kaynağı;
ses çıkış birimi;
deneysellik;
kulak tıkacı, gerekli durumlar için;
vakaların kaydı ve yayımı için ses & görüntü kayıt ekipmanı;
dayanışma.

aidroom.bandcamp.com
artisdead.in

————————————-

A.I.D Room No:10

KORHAN EREL
Korhan Erel, Berlin’de yaşayan bir elektronik müzisyen, doğaçlamacı ve ses tasarımcısıdır. Korhan Erel elektronik müziğe, özgür doğaçlamada konvansiyonel enstrumanlarla yanyana durabilien, solo performanslarda çalınabilen ve diğer müzik janrları ve müzik-dışı disiplinlerle işbirliklerinde kullanılabilen bir enstruman olarak yaklaşır. Enstruman tasarımlarında ve performanslarında alan kayıtları, buluntu sesler ve sentezlenmiş sesler kullanır. Müzikal faaliyetlerinin çoğunluğunu özgür doğaçlama, kavramsal ses performansları ve yapılandırılmış veya bestelenmiş parça icraları oluşturur. Doğaçlamacılar, cazcılar, dansçılar ve performans sanatçıları ile çaldığı konser ve performansların yanı sıra solo, duo ve trio olarak da sahne alır. Beraber çaldığı gruplar arasında Cyminology, Divan of the Continents, Istanbul Composers Orchestra, The Liz ve daha bir çok grup sayılabilir. Korhan ayrıca tiyatro, dans ve video için ses tasarımları da yapmaktadır. Korhan Amsterdam’da bulunan STEIM’de sensör kullanımı ve enstruman tasarımı üzerine üç residency yapmıştır. Ayrıca Stokholm’de bulunan Elektronik Müzik Stüdyolarında da misafir besteci olarak çalışmıştır. Korhan Erel’in farklı gruplarla yayınlanmış on adet albümünün yanısıra, elektronik olarak yayınlanmış albümler de bulunmaktadır. Almanya, ABD, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İran, İrlanda, İsrail, İtalya, İsviçre, Rusya, Singapur, Türkiye ve Yunanistan’da festivaller, konser mekanları, müzeler ve sanat mekanlarında sahne almıştır.
Korhan Erel: elektronikler
https://korhanerel.com/

ÜNDER/RUACAN
Başar Ünder, 1984 yılında İstanbul’da doğdu. 2006 yılında UNESCO Aschberg Bursaries for Artists fonu ile IMEB – Institut International de Musique Electroacoustique de Bourges’da resident besteci olarak bulundu. 2014 yılında 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Müzik ödülüne layık görüldü. Aynı yıl Diving adlı eseriyle Sub Rosa tarafından yayınlanan Anthology of Turkish Experimental Music 1961-2014 albümünde yer aldı. 2017 yılında Avrupa Film Akademisi üyesi oldu. Doktora çalışmalarını University of Huddersfield’da, CeReNeM – Centre for Research in New Music çatısı altında sürdürmektedir.
Başar Ünder: elektronikler
http://basarunder.net/

Nedim Ruacan: davul


EMBODEAD feat. Mehmet Ömür

Çağrı Erdem: beden, bilgisayar
http://cagrierdem.net/

Mehmet Ömür: canlı görseller
https://vimeo.com/mehmetomur

BURAK TAMER
Burak Tamer: elektronikler

AHMETCAN GÖKÇEER
Deneysel Dans noise.
soundcloud.com/ahmetcangokceer
Ahmetcan Gökçeer: elektronikler

Not: “Müzikten ziyade ses, konser salonundan ziyade alan” güzel bir motto olabilirmiş aslında. Çünkü AID Room, bir ev-konserleri serisinden ziyade, ticari olmayan herhangi bir mekanı bir etkinlik alanına dönüştürmeyi amaçlayan ve tamamen karşılıklı yardımlaşma ve gönüllülük ile düzenlenen bir etkinlik. Bu bağlamda, farklı alanları ve sesleri deneyimlemek ve bir de elini taşın altına koymak isteyen herkes (müzisyenden alan sahibine, ahçısından sosyal medyacısına, dansçısından yazılımcısına), A.I.D (Art is Dead) kolektifi sizi bekliyor.
İletişim için —> aidfest[et]gmail.com

[ENG]

AID Room may be a room in an establishment (e.g. a school, sports venue, repair shop or squad) to which someone who is artistically injured or taken musically ill on the premises can be taken for first aid.

According to guidance issued in 2015 in Istanbul, AID Room should be clearly signposted, easily accessible and contain:

sound source;
sound output;
experimentalism;
earplugs, if necessary;
audio & video recording equipment for recording incidents and streaming purposes;
solidarity.

aidroom.bandcamp.com
artisdead.in

—————————————-

A.I.D Room No:10

KORHAN EREL
Korhan Erel is a electronic musician, improviser and sound designer based in Berlin. He treats electronics as an instrument that can co-exist with conventional instruments in free improvisation, solo performances and collaborations in other musical genres and with non-musical disciplines. He uses field recordings, found sounds or synthesized sounds in his instrument designs and performances. His musical activities covers free improvisation, conceptual sound performances as well as structured and composed pieces. He performs solo, duo and group performances with improvisers, dancers and jazz groups, such as Cyminology, Istanbul Composers Orchestra, The Liz and many other formations. Korhan also does sound design and music for theater, video and dance. Korhan has done three residencies at STEIM in Amsterdam on sensors and instrument design. He was a guest composer at the Electronic Music Studios in Stockholm. He has eight CD releases and several digital releases with various formations. He has played in festivals, venues, museums and art spaces in Austria, Azerbaijan, Belgium, Finland, France, Germany, Greece, Holland, Hong Kong, Iran, Ireland, Israel, Italy, Russia, Singapore, Switzerland, Turkey, the UK and the USA.
Korhan Erel: electronics
https://korhanerel.com/

ÜNDER/RUACAN
Başar Ünder was born in Istanbul, 1984. In 2006, he was invited to Institut International de Musique Electroacoustique de Bourges (IMEB) as a resident composer funded by UNESCO Aschberg Bursaries for Artists. In 2014 he was awarded for the Best Music at the most prestigious film festival in Turkey, the 51st International Antalya Golden Orange Film Festival and he also contributed to the Anthology of Turkish Experimental Music 1961-2014 album by Sub Rosa with his work Diving. In 2017 he became a member of the European Film Academy. He is currently conducting his doctoral research at CeReNeM, Centre for Research in New Music, University of Huddersfield.
Başar Ünder: electronics
http://basarunder.net/

Nedim Ruacan: drums

EMBODEAD feat. Mehmet Ömür
Çağrı Erdem: body, computer
http://cagrierdem.net/

Mehmet Ömür: live visuals
https://vimeo.com/mehmetomur

BURAK TAMER
Burak Tamer: electronics

AHMETCAN GÖKÇEER
Experimental Dance Noise.
soundcloud.com/ahmetcangokceer
Ahmetcan Gökçeer: electronics

P.S. “Sound rather than music, space rather than concert venue” would actually be a proper motto I suppose. Because AID Room, rather than just being a room-concert series, is a non-profit organisation, which aims to use non-commercial spaces as concert places, through a total willingness and mutual assistance. So in this sense, AID Collective welcomes anyone who’s willing to experiment other spaces and sounds and moreover, to take a part of, whether you are a musician, or a host, or a cook, or a dancer, or a developer etc… Contact —> aidfest@gmail.com


Comments are closed.

Facebook:


* Şevket Akıncı'nın katıldığı
ÖTEKİ CAZ
programını her pazar günü 17:00-18:00 arası Açık Radyo'da dinleyebilirsiniz.
AÇIK RADYO 94.9(İstanbul)
(Açık Radyo, web üzerinden de yayın yapmaktadır. www.acikradyo.com.tr)
* Şevket Akıncı - Myspace sitesine göz atmayi unutmayin! ;)