PERŞEMBE 03 AGUSTOS 2017
EarAfter? @ Space Debris Art !!!

030817-Earafter@SpaceDebrisArts

Yer / Place : Space Debris Art
Zaman / Time : 19:30 – 21:30
Telefon / Phone : (0212) 244 21 31
Adres / Address : Kemankeş Mahallesi Hoca Tahsin Sokak No:15/1 kat 1 Beyoğlu – Istanbul

SPACE DEBRIS ARTS Harita / How to get to SPACE DEBRIS ARTS

Facebook Event page

Joshua Thomson : Saksafon / Saxophone
Mehmet Ömür : Canlı görseller / Live visuals
Şevket Akıncı : Gitar, elektronikler, laptop, oyuncaklar
Çağrı Erdem : Gitar, elektronikler, laptop, oyuncaklar

(please scroll down for english)

‘EarAfter?’(Kulağınız neyin peşinden gidiyor?”) gitarist Çağrı Erdem’le birlikte akvaryumda yüzen iki kayıp ruh edasıyla kulağını arayan yek bir sese dönüştüğümüz döngü’nün adıdır.” Şevket Akıncı

Saksafoncu ve üflemeli çalgılar müzisyeni Joshua Thomson, 2008 yılından beri Austin’de faaliyet göstermektedir. Aslen Detroit, MI’den olan Thomson, aktif bir besteci, müzik gruplarında lideri ve sideman olmanın yanında düzenli olarak ulusal ve uluslar arası turlar yapıyor ve kayıt yapıyor. Thomson, Arap müziği, Brezilyalı, deneysel, improvize caz, caz, Latin ve çoklu füzyon bağlamlarında performans sergiliyor. Thomson, two City of Austin Proclamations’u (2014) alan kişidir. Thomson, bugünlerde Amerikali Dogaclama grubu “Break / Fix” ve Ortadoğu Jazz grubu “Atlas Maior” ‘u yürütmenin yakışıra Ingebrigt Håker Flaten, Robert Reigle ve Raquy Danziger ile birlikte çalışıyor. Müzik üzerine ek olarak Thomson, Michigan Üniversitesi’nde sosyoloji okudu ve Dominik Cumhuriyeti’nde niteliksel araştırmalar yaptı.

Sevgili Şenol Küçükyıldırım’ın “what does your ear go after?” (kulağınız neyin peşinden gidiyor?) şeklindeki sorgusundan esinlenerek ortaya çıkmış olan “EarAfter?” için, bir çok farklı projeden de tanıdığımız Şevket Akıncı ve Çağrı Erdem’in müzik, özgürlük, rastlantısallık, doğaçlama, iletişim gibi kavramları ve hatta kavramsallığın kendisini, ses ekseninde sorgulamaya koyuldukları bir arayış projesidir desek pek de yanlış olmaz. İkilinin müziğini, köklerinin bağlı olduğu özgür doğaçlamadan sıyırıp kısaca eklektik olarak tanımlayabiliriz; gitarlar, insan sesi, oyuncaklar, kontrol arabirimleri, çeşitli analog ve dijital ekipmanlar ile, özellikle hiçbir plan ve ön hazırlık olmaksızın, sadece kulaklarının peşinden gittiği sesleri icra ediyorlar.

Mehmet Ömür canlı görselleriyle, geceye eşlik edecek.

//

EarAfter? feat Joshua Thomson / live visuals: Mehmet Ömür

“‘EarAfter?’ is the name of the loop where we are transforming into a sound in a sole body looking for its ear so much like a ‘two lost souls swimming in a fish bowl’.” Şevket Akıncı

It would not be wrong if we describe EarAfter? as a duo odyssey of Şevket Akıncı and Çağrı Erdem where, in fact, concepts like music, freedom, randomness, improvisation, communication and the conceptualism itself are being questioned in a sonic way, such that it met its name upon the questionnaire of Dear Şenol Küçükyıldırım (What does your ear go after?). We can shortly identify their musical output “eclectic” instead of “free improvisation” where their music is actually based on; especially without any spadework, they are performing only and solely the sounds that “their ears go after” by guitars, voice, toys, controllers and several analog and digital equipment.

Saxophonist & wind player Joshua Thomson has been active in Austin since 2008. Originally from Detroit, MI Thomson regularly tours and records nationally, and internationally while being an active composer, bandleader and sideman. Thomson performs in Arab music, Brazilian, brass band, experimental, free jazz, jazz, Latin, and multiple fusion contexts. Thomson is the recipient of two City of Austin Proclamations (2014). Currently Thomson co-leads American Free Improvisation group “Break/Fix” and Middle Eastern Jazz group “Atlas Maior” and has collaborated with Ingebrigt Håker Flaten, Robert Reigle, and Raquy Danziger. In addition to music, Thomson studied Sociology at The University of Michigan, and has done qualitative research in The Dominican Republic.

Mehmet Ömür will accompany the evening with his live visuals.


Comments are closed.

Facebook:


* Şevket Akıncı'nın katıldığı
ÖTEKİ CAZ
programını her pazar günü 17:00-18:00 arası Açık Radyo'da dinleyebilirsiniz.
AÇIK RADYO 94.9(İstanbul)
(Açık Radyo, web üzerinden de yayın yapmaktadır. www.acikradyo.com.tr)
* Şevket Akıncı - Myspace sitesine göz atmayi unutmayin! ;)